Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, în prezent deputat PNL, a vorbit luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre implicări politice în gestionarea pandemiei de coronavirus, după data de 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor, de după starea de urgență. ”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț”, a declarat Tătaru. Fostul ministru a vorbit și despre activitatea succesorului său, Vlad Voiculescu, la conducerea Ministerului Sănătății și despre luările sale de poziție cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19.

 

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru spune că au fost persoane care s-au ”urcat politic” pe  pandemie: ”Acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem”

 

”Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, «i-am ținut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă unii dintre cei la care se referă sunt parlamentari PSD, Nelu Tătaru a răspuns: ”Destul de mulți dintre ei”.

„Spuneam și atunci, nu dăm vina pe comunicare. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Ce spune Nelu Tătaru despre succesorul său de la Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu

 

La remarca jurnalistului Silviu Mănăstire, cum că actualul ministru al Sănătății ”nu prea respectă” ceea ce s-a convenit cu privire la strategia de vaccinare și are ”alte idei și opinii” referitoare la desfășurarea campaniei de vaccinare, Nelu Tătaru a precizat: „Opinii cred că avem fiecare dintre noi, numai că acest Comitet de coordonare a activității de vaccinare este în subordinea premierului și a Secretariatului General al Guvernului. Cred că acolo trebuie luate deciziile. Din punctul meu de vedere, acea echipă – colonelul Gheorghiță, secretarul de stat Baciu, care sunt de la început pe aceste metereze – ar trebui să continue, dar ei trebuie și susținuți, susținuți de o campanie fermă de informare, hotărâtă și de neoprit în aceste momente”.

„Dacă mă întrebați pe mine, campania de vaccinare este peste așteptări în acest moment fiindcă acum trei luni, când făceam acele sondaje, erau foarte puțini și din partea medicală care voiau să se vaccineze”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că în jur de 80% dintre cadrele medicale sunt vaccinate în acest moment.

Implicat în mai multe cotroverse în cele câteva săptămâni de când a preluat portofoliul Sănătății, în Guvernul Cîțu, ministrul Vlad Voiculescu spune că nu i s-a cerut demisia din Executiv. 

“Nu se pune problema. Nici nu a fost vreodată în discuţie ca cineva din Guvern să îmi ceară demisia. Cu domnul Cîţu am o relaţie cât se poate de bună, la fel de bună precum cea cu domnul ministru Cîmpeanu. Sunt pur şi simplu intoxicări de presă. Ideea că un ministru s-ar certa cu alt ministru, respectiv un ministru s-ar certa cu premierul, sunt pur şi simplu intoxicări de presă. Ideea aceasta că o discuţie pe un punct anume în care fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect sau altuia care impactează viaţa publică, educaţia, sănătatea, discuţiile sunt absolut necesare, într-un cadru cât se poate de formal, de politicos. Asta este tot, dar, repet, nu a existat niciodată niciun fel de conflict sau ceva care să semene măcar a ceartă între oricare doi miniştri, respectiv între un ministru şi premierul ţării”, a spus recent Voiculescu. 

Între timp, PSD a anunțat că miercuri va depune la Parlament o moțiune simplă împotruva lui Vlad Voiculescu.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here