Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a vorbit despre cazurile în care o persoană decedată de COVID-19 are o singură rudă, iar acea rudă, fiind contact, nu poate nici măcar să o înmormânteze, și s-a arătat de părere că e nevoie de modificări, pentru că „un aparținător ar trebui să poată să viziteze oameni care sunt într-o situație gravă”. Cu toate acestea, Nelu Tătaru, fostul titular al portofoliului, susține că astfel de derogări s-au făcut și pe parcursul anului trecut.

Vlad Voiculescu, contrazis de Nelu Tătaru pe tema decedaților de COVID-19 care au o singură rudă, aflată în izolare

 

Întrebat marți, în conferința de presă în care a anunțat schimbarea regulilor de înmormântare, dacă ia în calcul să facă o serie de modificări pentru situația în care o persoană nu își poate înmormânta ruda decedată de COVID-19 pe motiv că are calitatea de contact și este în izolare, ministrul Sănătății a răspuns: „Da, asta spun. Un aparținător ar trebui să poată să viziteze oameni care sunt într-o situație gravă”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Referindu-se la aceeași situație, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, a declarat: „Și pe parcursul anului trecut s-au făcut acele derogări, în care rudele de gradul I au putut fi scutite și au participat și la recunoaștere, și la înmormântare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 LISTA cu simptomele la care pacienții vaccinați cu AstraZeneca trebuie NEAPĂRAT să fie atenți. Nu e de glumă!

Peste 24.700 de decese asociate COVID-19 în România, de la debutul pandemiei

 

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat joi de autorități. Un număr de 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, la nivel național, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Între 7 aprilie, ora 10, și 8 aprilie, aceeași oră, au fost raportate 172 de decese (99 bărbați și 73 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș,  Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Conform datelor oficiale, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 sunt internate la ATI. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here