Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care a fost dezbătută luni, va primi miercuri votul final în Camera Deputaților.

În favoarea adoptării moţiunii simple,  intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”, s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

În moțiune, PSD susţine că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta a dat dovadă.

Semnatarii moţiunii i-au transmis ministrului Oros că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!”.

La dezbateri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că România pierde, anual, un miliard de euro din cauza modului „bolnăvicios” în care a fost păstorită agricultura de către guvernarea PSD, scrie Agerpres.

Acesta a mai afirmat că niciun crescător de animale mic sau mare, care creşte porc pentru consum sau pentru comercializare, şi care respectă regulile minime pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane nu va avea de suferit, adăugând că PSD îşi exprimă o „falsă îngrijorare” pentru ţăranul român.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here