Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat miercuri că în absența unui plan de restructurare a personalului Metrorex sau a unui plan de scădere a salariilor, compania riscă să intre în insolvență:

“Este matematică simplă. Vă las să facem această contabilitate împreună aici, salarii – 900 de milioane de lei, venituri – 200 de milioane de lei. Dincolo de salarii mai sunt și alte cheltuieli, vreo 400 de milioane. Alocare de la buget, subvenție 600 de milioane de lei, care este oricum dublă, și dublă per tren kilometru față de cum era acum 5 ani. Lipsesc vreo 500 de milioane de lei și asta nu duce decât la situația de insolvență. Asta se întâmplă cu orice companie, nu e o magie, există doar prezumția că dacă e companie de stat, și aici sunt perfect de acord cu premierul, e o gaură fără fund. Nu este așa. Nu vom mai permite acest lucru”, a declarat ministrul Drulă.

Acesta a precizat că un plan de creștere a veniturilor Metrorex vizează chiar folosirea spațiilor comerciale, închiriate în prezent la prețuri derizorii, în interesul statului și al companiei Metrorex:

“E pur și simplu matematică, dacă nu mai ai venituri cu care să acoperi cheltuielile intri în insolvență. Intri în insolvență ca să nu intri în faliment. Este o societate pe acțiuni, o companie comercială, nu o agenție sau un departament din Ministerul Transporturilor. Are un bilanț, pierderi, venituri, credite, angajați, și așa mai departe.

Unul dintre planurile pentru creșterea veniturilor este să luăm banii care sunt ai noștri pe acele spații care sunt închiriate la prețuri derizorii, bani care intră în buzunarul indicatului. Dacă chiria pentru acele spații intră în buzunarul statului, este un plan de creștere a veniturilor”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here