Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a avut joi o videoconferință cu managerii de spitale, cu care a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID în unitățile sanitare.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, discuții cu managerii de spitale privind reorganizarea circuitelor COVID și non-COVID

 

Vlad Voiculescu a subliniat necesitatea ca fiecare spital, alături de Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, să evalueze infrastructura şi capacităţile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienţi, astfel încât cazurile de COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID să crească accesibilitatea şi calitatea serviciilor medicale de care au nevoie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, potrivit Agerpres.

„Vrem să creştem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienţii COVD-19, cât şi pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecţiuni. Tot mai multe unităţi sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut Direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate şi a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aştept o propunere de planificare a capacităţilor la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unităţile medicale privind încadrarea COVID-19″, susține ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

În prezent, Ministerul Sănătății desfășoară un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID, pe de o parte, de a organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.

Până astăzi, 18 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 771.843 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat joi de autorități. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 717.179 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, 19.659 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.913. Dintre acestea,936 sunt internate la ATI, conform celor mai recente date.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.804.671 de teste RT-PCR și 230.652 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.599 de teste RT-PCR (17.720 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.879 la cerere) și 7.997 teste rapide antigenice.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here