Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că 300 de milioane de euro din fonduri europene vor fi realocate de Minister pentru plata personalului care ia parte la campania nationala de vaccinare anti-COVID-19.

Ministrul Cristian Ghinea: Disputa aceea “cine va pliti pentru centru de vaccinare” este inchisa

Ministrul Fondurilor Europene va realoca in jur de 300 de milioane de euro pentru plata personala in campania de vaccinare si pentru suplimentare, un declarat, miercuri, ministrul Cristian Ghinea, dupa ce s-a vaccinat.

“Vom realoca din bani europeni dati pentru alte urge (…). Vom realoca in jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implica in campania de vaccinare si pentru centru de suplimentare. Deci, practic, disputa acea «cine va plăti pentru centru de vaccinare» este închișa, se va plăti din fonduri europene. Suntem în discutie cu Ministrul Sănătății pentru a elabora standardele de cost pentru aceste centru suplimentare. Este o discutie deschisa, pentru ca nu avem precedent, sunt stiri diferitii cu acrest centru- unele tin de primari, altele tin de directia judetene, altele de alte institutii – dar vom gasi solutii pentru ajunge banii cât mai rapid la autoritatil implicate”, a declarat ministrul Cristian Ghinea, maiercuri, dupa ce a fost vaccinat împotriva nuaului coronavirus.

Ghinea a precizat că nimeni nu pote să spună acum cât de mari vor fi aceste chetuieli, așa ce suma avansată de el este “o estimare globală” din acest moment.

“Este o estimare globală pe care o avem in acest moment și pentru plată personală și pentru centru, pentru ca nimeni nu stiee in acest moment cat va costa exact, este o discutie in desfăsurare, nimeni nu stie exact cati oameni vor fi implicati, pentru ca trecem de la 200 si ceva la centru la 900.”

Valeriu Gheorghiță: În momentul de față avem activ 659 de centru de vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, declarat marțică, în prezent, sunt active peste 650 de centru de vaccinare, la nivel național.

 

 


sursa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here