Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că s-a întâlnit marți cu Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei în România, alături de care a discutat printre altele despre oportunități ale cooperării bilaterale în diverse domenii.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a avut o întâlnire cu Botond Zakonyi, ambasadorul Ungariei în România

 

Potrivit comunicatului transmis de Tanczos Barna, pe agenda discuțiilor cu ambasadorul Ungariei la București s-au aflat: 

  • Oportunități ale cooperării bilaterale în diverse domenii;
     
  • În domeniul ape: continuarea cooperării în domeniul apelor transfrontaliere;
     
  • În domeniul păduri: cooperare între autoritățile româno-ungare privind EUTR;
     
  • Oferirea și prezentarea unor detalii legate de organizarea unor evenimente care au în prim-plan natura și dezvoltarea durabilă.

„În ceea ce privește biodiversitatea, ministrul Barna Tánczos a subliniat oportunitatea continuării colaborării cu Ungaria în cadrul culoarului româno-ungar, pentru conservarea biodiversităţii în Regiunea Panonică, pentru stabilirea şi menţinerea stării favorabile de conservare a speciilor şi habitatelor comune pentru România şi Ungaria, dar şi în zona transfrontalieră. Legat de domeniul apelor, demnitarii au adus în discuție evoluția managementului apelor transfrontiere la nivel european. MMAP consideră că actualul cadru de colaborare și rezultatele acestuia sunt elemente determinante pentru dezvoltarea pe viitor a relațiilor dintre țările partenere. În domeniul pădurilor, discuțiile au condus către cooperarea între autoritățile româno-ungare privind EUTR (Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul). Astfel, ministrul Tánczos a subliniat că România este deschisă continuării colaborării cu Ungaria în privința gestionării durabile a pădurilor, pentru prevenirea, combaterea tăierilor ilegale de arbori și a comerțului aferent, prin controlul provenienței lemnului și al asigurării trasabilității acestuia”, se arată în același comunicat.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here