Ministrul Finanțelor, a explicat că bugetul României trebuie să fie orient către performanță și rezultate care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung. Nazare a mai precizat și faptul că, în timpul întâlnirii, a subliniat importanța adoptării cât mai rapide a măsurilor de digitalizare în sectorul public, cu un impact pozitiv și imediat asupra relației dintre stat și mediul privat.

Nazare a participat, alături de premierul Florin Cîțu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și ministrul Mediului, Barna Tánczos, la reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„În cursul zilei de astăzi am participat alături de Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, și ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos la o întrevedere productivă cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

În cadrul discuțiilor, am subliniat importanța adoptării cât mai rapide a măsurilor de digitalizare în sectorul public, cu un impact pozitiv și imediat asupra relației dintre stat și mediul privat. Stimularea investițiilor, precum și a absorbției fondurilor europene au reprezentat subiecte importante pe agenda de lucru, în contextul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență, ca parte din cel mai mare instrument financiar creat de UE ca răspuns la criza Covid-19.

Totodată, am adus în discuție oportunitatea adoptării unui buget de relansare economică, orientat către performanță și rezultate, cu obiective trainice, care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung, atât de necesară după aproape un an de criză. Misiunea noastră, a tuturor, este să punem bazele unei relansări economice solide și de durată, cu îndeplinirea parametrilor de eficiență economică agreați cu partenerii europeni.

M-am bucurat să vad o implicare atât de puternică din partea partenerilor noștri de discuții din mediul de afaceri, fapt ce îmi confirmă, încă o dată, că, împreună, avem ocazia să identificăm cele mai bune soluții pentru relansarea economică atât de necesară după pandemia de Covid-19 și îi asigur de toată deschiderea noastră pentru un dialog cât mai costructiv”, a precizat ministrul Finanțelor pe contul de Facebook.

 

În cursul zilei de astăzi am participat alături de Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul investițiilor și…

Publicată de Alexandru Nazare pe Marţi, 26 ianuarie 2021

Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here