Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că a purtat vineri mai multe discuții mai multe discuții cu reprezentanții sindicatului de la Complexul Energetic Hunedoara și că a fost adoptată o ordonanță de urgență pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele trei luni. Actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial în această seară, a mai precizat demnitarul.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, discuții cu reprezentanții sindicatului de la Complexul Energetic Hunedoara. Ce OUG a adoptat Guvernul pentru plata salariilor

 

„Astăzi am avut mai multe discuții aplicate cu reprezentanții sindicatului de la CEH, pentru că ne dorim să rezolvăm problemele minerilor. Totodată, la o rundă de discuții a participat și prim – ministrul Florin Cîțu pentru a afla care le sunt solicitările. Nu ne derobăm de responsabilitate și ne dorim ca sănătatea minerilor să nu fie pusă în pericol și să iasă din subteran. Avem soluții, care să rezolve problemele pe termen scurt”, a scris Virgil Popescu, vineri, pe Facebook.

Ministrul Energiei a precizat că a fost adoptată deja o „ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la CEH”. 

„În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial. Facem asta pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele 3 luni. În paralel, ministerul Muncii a elaborat deja normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare”, a adăugat Virgil Popescu.

El a explicat că, dincolo de soluțiile pe termen scurt, este nevoie și de un plan pe termen lung.

„Așa cum am mai spus, am început deja să punem în aplicare o soluție pentru a rezolva problemele de la CEH, dar rezultatele nu se vor vedea peste noapte. Suntem în discuții cu cei de la Comisia Europeană pentru a continua planul de restructurare al CEH. Totodată, prin OUG nr. 200/18.11.2020 pentru modificarea OUG nr. 60/2019, au fost demarate deja discuțiile dintre experți de la ministerul Energiei cu cei de la Consiliul Concurenței, de la Fondul de Mediu, de la ANAF pentru a face reorganizarea CEH, pentru a repune CEH în circuitul economic”, a mai spus demnitarul.

Virgil Popescu susține că nimeni nu va fi lăsat în urmă pe fondul trecerii graduale de la producția pe cărbune, la energie curată.

„Totodată, prin Fondul de Modernizare, vom putea face trecerea graduală, de la producția pe cărbune la energie curată. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, pentru că nu ne dorim ca oamenii de acolo să rămână fără surse de venit”, a conchis Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Pe fondul protestelor din Valea Jiului a fost anunțată și o primă demisie. În urma discuțiilor cu ministrul Virgil Popescu, Cristian Roșu a renunțat la funcția de administrator special al CEH.Ce EFECTE are paracetamolul asupra corpului uman și care e doza maximă recomandată

 

Astăzi am avut mai multe discuții aplicate cu reprezentanții sindicatului de la CEH, pentru că ne dorim să rezolvăm…

Publicată de Virgil Popescu pe Vineri, 19 februarie 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here