Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că autoritățile nu iau în calcul anularea sau decalarea examenelor naționale în acest an.

“În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor din învățământ.

Ministrul Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanţi de la Federația Sindicatelor Libere Din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Uniunea Studenților din România (USR), Uniunea Națională a Studenților din România – UNSR și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here