Claudiu Năsui, ministrul Economiei, susține că unele state vor solicita anumite documente drept condiție de călătorie pentru străinii care vin în concediu. Spre exemplu, spune el, Grecia și Israel au precizat că vor cere fie un test pentru COVID-19 cu rezultat negativ, fie un test de anticorpi, fie vaccinul.

Ce a spus ministrul Economiei despre posibilitatea introducerii unui pașaport de vaccinare anti-COVID-19. Claudiu Năsui, despre cazurile Greciei și Israelului

 

Întrebat miercuri la Antena 3 dacă se pune problema unui pașaport de vaccinare, ministrul Claudiu Năsui a declarat: „Depinde foarte mult și de țări. De exemplu, și Grecia și Israelul au spus că ele vor să ceară fie un test negativ, fie vaccinul, fie un test de anticorpi. (…) Am mai avut discuții și cu alte state, dar vreau să comunic doar când avem rezultate”.

„Depun dilegențe pe tema aceasta pentru că îmi doresc ca românii să poată circula și turiști din alte țări să poată veni, în măsura în care este epidemiologic în siguranță. Nu am obișnuința să comunic doar intenții – când am făcut-o, voi comunica. Vă pot spune că și cei din Grecia au aceleași dorințe ca și noi, că vom avea discuții mult mai tehnice, tocmai pentru a putea accelera această deschidere și pentru turiștii români și pentru industria turistică din România”, a mai spus Claudiu Năsui, potrivit Stiripesurse.ro.

De altfel, potrivit Reuters, liderii UE vor conveni joi să lucreze la certificatele de vaccinare pentru cetățenii europeni care au fost vaccinați anti-COVID-19, în contextul în care țările din sudul blocului comunitar depind în mare măsură de rezultatele sectorului turistic.

„Facem apel la eforturi pentru continuarea unei abordări comune cu privire la certificatele de vaccinare”, arată o ciornă a declarației din videoconferința liderilor UE, ciornă care a fost consultată de Reuters și care nu stabilește un calendar de implementare.

UE lucrează cu Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), care dorește să revitalizeze traficul aerian și care deja a dezvoltat o aplicație pe care o va testa Air New Zealand, cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), respectiv cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 

 

Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here