Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat vineri că nu este exclusă varianta ca accesul la teatre, cinematografe sau alte evenimente să se facă pe baza unei testări rapide prealabile. Claudiu Năsui a adăugat că sunt discuţii în prezent în acest sens pentru a vedea cum poate fi operaţionalizată o astfel de soluţie.

„Este şi testarea o soluţie. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc şi chiar o discutăm în momentul acesta să vedem cum poate fi operaţionalizată”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit Digi24.

Acesta a precizat că speră într-o deschidere cât mai rapidă a economiei:

„Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializaţi care înţeleg impactul lor şi care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalităţi în care să putem redeschide în condiţii de siguranţă şi sectorul HoReCa şi toată economia.

Deocamdată suntem la stadiul de discuţie pentru a găsi soluţii, atât cu industria, cât şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 şi prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluţie durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a completat Claudiu Năsui. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here