Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și s-a fotografiat astăzi într-un mijloc de transport STB. Ciprian Teleman spune despre ideea lui Tanczos Barna, ministrul Mediului, că a fost una „foarte bună”.

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, spune despre „Vinerea Verde” că e „o idee foarte bună”

 

„O idee foarte bună a ministrului mediului, vineri fără mașină personală”, a scris Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, vineri, pe Facebook.

 

O idee foarte bună a ministrului mediului, vineri fără mașină personală. #green

Publicată de Ciprian Teleman pe Joi, 11 martie 2021

 

Campania „Vinerea Verde”, lansată oficial astăzi, 12 martie

 

Ministerul Mediului a lansat oficial campania „Vinerea Verde”, inițiativa menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

„Sub sloganul «STOP! Azi mașina stă pe loc!», această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. «Vinerea Verde» își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Mediului.

Mai mulți miniștrii s-au alăturat deja campaniei. 

„Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice să încerce cât mai des mijloacele de transport în comun, să încerce mersul cu bicicleta, pe jos, cu trotineta sau car-sharingul, sau mașinile electrice dacă au. Pentru că doar din aceste schimbări de mentalitate putem să reducem impactul asupra mediului în marile orașe”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană.Puțini știu acest lucru. Ce este categoria B1 la permisul auto. Ce poți conduce cu ea în 2021

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit la serviciu cu mașina electrică.

„Mărturisesc sincer că astăzi mă gândeam să vin cu bicicleta, pentru că sunt și sportivă. Din nefericire, vremea nu mi-a permis, dar chiar și aici, la Ministerul Muncii, dorim să fixăm un suport pentru ca angajații Ministerului Muncii să poată să vină cu bicicletele la serviciu. Lucrul acesta ar trebui să se întâmple în cat mai multe instituții publice”, a spus Raluca Turcan.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here