Peste 100 de pacienți au fost evacuați de urgență din Spitalul Foișor, vineri seară, pentru că unitatea sanitară a fost inclusă în categoria suport Covid, iar imaginile cu pacienții scoși în miez de noapte au provocat revoltă în rândul opiniei publice. Informațiile oficiale arată că Ministerul Sănătății s-a tot răzgândit atunci când a venit vorba de destinația unității sanitare, într-o serie de ezitări ce vin să alimenteze valul tot mai mare de nemulțumiri la adresa lui Vlad Voiculescu și a instituției pe care o gestionează. 

Ministerul Sănătății s-a tot răzgândit pe tema Spitalului Foișor. Ce arată ordinele adoptate

 

La Ordinul nr. 434 din 26 martie 2021, Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor nu era inclus în lista unităților suport Covid. Ei, bine, situația a fost diferită o săptămână mai târziu, când unitatea sanitară figura în lista spitalelor Covid prevăzută în Ordinul nr. 456 din 2 aprilie 2021.

În 9 aprilie însă, Departamentul pentru Situații de Urgență a propus transformarea Spitalului Foișor în spital Covid, iar în aceeași zi Ministerul Sănătății a autorizat soluția în aceeași zi.

Cea mai recentă mișcare a venit în ciuda faptului că, în 2 aprilie, Spitalul Foișor informa Ministerul Sănătății că nu poate primi bolnavi de COVID-19, dat fiindcă nu îndeplinește condițiile prevăzute în Ordinul de ministru.

„Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular «Foişor», fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorii medical şi financiar-contabil şi de şefii de secţie.

În comunicatul prin care a dorit să explice situația de la Spitalul Foișor, Ministerul Sănătății a recunoscut că modul în care a decurs evacuarea a fost unul „regretabil”.

„Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, mai transmite Ministerul Sănătății. (…) Toți pacienții au fost externați de către medicii curanți, ținând cont de starea lor de sănătate și de indicațiile de tratament. Conform informațiilor disponibile la nivelul Ministerului Sănătății, pentru toți cei care au solicitat acest lucru a fost chemată o ambulanță”, susține Ministerul Sănătății.

 

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here