Ministerul Sănătății va putea prelua, cel mai probabil, costurile de personal pentru campania de vaccinare. Vlad Voiculescu a anunțat că ar fi vorba despre un buget de peste 1 miliard de lei, în cazul în care s-ar lua în calcul și stimulentele pentru medicii de familie.

Referitor la bugetul pentru amenajarea centrelor de vaccinare, Voiculescu a anunțat că se vor putea solicita fonduri de la nivel central, însă momentan este în dicuție dacă ele vor fi alocate prin Ministerul Sănătății sau printr-o altă entitate din cadrul Guvernului, ca mai apoi să se decidă ce cheltuieli ar urma să revină la bugetul local.

 

Ministerul Sănătății ar putea suporta cheltuielile pentru personalul din centrele de vaccinare

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat luni seara, la Antena 3 că Ministerul ar putea suporta cel mai probbail să suporte cheltuielile cu personalul din centrele de vaccinare.

„Ministerul Sănătăţii, în urma discuţiilor, cel mai probabil, va putea să preia întregile costuri de personal pentru toată ţara pentru campania de vaccinare. (…) Dacă vorbim şi despre centrele de vaccinare şi despre stimulentele pentru medicii de familie care vor face partea de informare, de programare şi de monitorizare, vorbim undeva la peste un miliard de lei”, a explicat el, potrivit Agerpres.

Totodată, Voiculescu a fost întrebat și dacă Ministerul va suporta cheltuielile de amenajare și pregătire a centrelor de vaccinare. Ministerul a explicat:

Pentru aceste costuri se vor putea solicita fonduri de la nivel central şi este încă o discuţie deschisă în cadrul Guvernului dacă aceste fonduri vor fi alocate prin Ministerul Sănătăţii sau printr-o altă entitate din cadrul Guvernului şi care este partea care va rămâne autorităţilor publice locale”, spune Vlad Voiculescu.

Mai mult decât atât, Vlad Voiculescu a ținut să precizeze faptul că ar fi bine dacă Ministerul ar primi de la Guvern fondurile prin care să susțină și autoritățile publice locale.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Ar fi cât se poate de bine dacă am putea să primim de la Guvern întregile fonduri cu care să susţinem noi şi autorităţile publice locale. Dacă acest lucru se decide în cadrul Guvernului, bineînţeles că noi ne bucurăm. Singurul interes al Ministerului Sănătăţii este ca lucrurile să meargă bine în această campanie de vaccinare”, a declarat el, potrivit sursei citate.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România s-au pierdut aproximativ 100 de doze de vaccin, iar Vlad Voiculescu susține că au fost din motive ce țin de diverse defecțiuni.

„Este extrem de puţin, dacă vă gândiţi că am făcut peste 100.000 de vaccinuri. Când vorbesc despre asta, vorbesc despre fiole care s-au spart, despre diverse defecţiuni, lucruri mai degrabă de genul acesta”, a precizat el.

Până la data de 11 ianuarie, în România au fost vaccinate 125.190 de cadre medicale, 16.896 de persoane fiind injectate în ultimele 24 de ore.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here