Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a lansat noi critici la adresa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Demnitarul a spus că SIIJ a fost  un “mecanism menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi”, în contextul în care proiectul privind desființarea acesteia  a fost trimis în Parlament.

 

Ministrul Justi’iei, noi critici la adresa SIIJ

“Unul dintre lucrurile cele mai grave care au fost făcute prin modificările Iordache la legile justiţiei a fost înfiinţarea acestei Secţii Speciale. A reprezentat de la bun început o anomalie juridică. Există multe probleme de structură referitoare la această secţie. Şi, până la urmă, avem un bilanţ ruşinos, tragem linie după peste doi ani de zile de activitate şi vedem că ceea ce ar fi putut face bine, poate, această secţie, nu prea s-a întâmplat. A fost o ineficienţă totală, nici un caz de corupţie depistat, scurgeri de informaţii, cazuri aproape scandaloase care au făcut titluri de presă în privinţa Secţiei Special”,a d eclarat Stelian Ion, vineri, la RFI.

Acesta a precizat că SIIJ a fost un mecanism creat de Liviu Dragnea pentru a persecuta magistrații:

“Deci, (…) a reprezentat un mecanism gândit de Liviu Dragnea şi împins de ceilalţi parlamentari PSD de atunci – Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, menit să intimideze şi să persecute magistraţii incomozi, cei care aveau curaj să-şi exprime punctele de vedere. Şi, pe de altă parte, am văzut clar că a fost gândit ca un mecanism ineficient, dacă ne gândim la faptul că ar fi trebuit chiar să se ocupe de cazurile într-adevăr reale şi importante în zona magistraturii, a cazurile de încălcare a legii penale în zona magistraturii”, a declarat Stelian Ion.

Cu privire la avizul negativ emis de Consiliul Superior al Magistraturii asupra proiectului de desfiinţare a SIIJ, Stelian Ion a precizat o parte a magistraţilor au considerat că, odată cu desfiinţarea, ar trebui să existe nişte imunităţi.

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre desființarea Secției speciale

 

PSD va vota împotriva desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a anunțat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii, care a precizat că social-democrații vor ataca proiectul de lege la Curtea Constituțională dacă este adoptat de Parlament.

„Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare. (…) Totuşi, Secţia specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva”, a declarat președintele PSD, miercuri seară, la România TV, potrivit News.ro.Ce EFECTE are paracetamolul asupra corpului uman și care e doza maximă recomandată

Marcel Ciolacu spune că PSD a făcut o greșeală în ceea ce privește modificările la legile justiției, pentru că „un demers corect” a fost lipsit „de credibilitate și de efecte” dat fiindcă pe acest ssubiect au comunicat cei care nu au fost „îndreptățiți” să o facă.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here