Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți noi avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale și vijelii.

 

Informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată 

 

Avertizarea cod galben este în vigoare de la ora 10.00 și până la ora 23.00 și vizează ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului va fi în vigoare de miercuri de la ora 10:00 și până miercuri, ora 23:00.

În jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și pe spații mici 50…70 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here