Membrii Guvernului vor primi, miercuri, doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19, începând cu ora 9, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală, arată un anunț al Executivului de la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Membrii Guvernului vor fi vaccinați, miercuri, cu doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19

 

Membrilor Guvernului Cîțu le fusese administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19 în data de 20 ianuarie.

Prim-ministrul Florin Cîțu a primit doza de rapel sâmbătă, 6 februarie, tot la Spitalul Militar „Carol Davila”, un moment pe care l-a descris drept „la fel de ușor ca prima dată”.

„Am făcut și al doilea vaccin, rapelul, deci, pentru mine, această operațiune s-a încheiat. La fel de ușor ca prima dată. Este foarte important să facem rapelul. Deci toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să facem și al doilea vaccin pentru că fără al doilea vaccin, tot ceea ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba. Este important sa ne vaccinăm, în primul rând, și am văzut că este interes pentru vaccin, dar este mult mai important să venim și la rapel. Deci toată lumea trebuie să-și facă rapelul”, a afirmat premierul Florin Cîțu

Datele oficiale arată că până marți, la ora 17, la nivel național au fost administrate peste 930.000 de doze, dintre care cele mai multe, aproape 890.000, din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, iar restul de la Moderna. În România a sosit la sfârșitul săptămânii trecute și o primă tranșă de doze de la AstraZeneca, însă administrarea acestui ser în țara noastră va începe abia la jumătatea lunii februarie.   

„De la AstraZeneca vom primi în această lună aproape 800.000 de doze. Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile, deci încă 800.000 de persoane pot fi programate. Nu văd o problemă. Astăzi am văzut un top făcut de cei de la Bloomberg, România se menține la nivel global pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare. Eu zic că campania de vaccinare merge foarte bine și bineînțeles că sunt probleme pe termen scurt, nu depind de noi, dar eu zic că ne-am ajustat foarte bine la situație”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu, luni.

Ultimul bilanț de până acum – cel de marți, ora 13 – plasează România la un număr total de 749.434 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 695.398 de pacienți au fost declarați vindecați.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here