O nouă speranță în stingerea pandemiei provocate de virusul SARS-COV-2. Cercetătorii cred că medicamentul “Storm Chaser” ar putea oferi imunitate împotriva Covid 19 instantaneu și ar putea salva milioane de vieți.

Experții de la University College London Hospitals NHS Trust analizează în prezent un anticorp pe care să-l administreze  atunci când este prea târziu pentru a oferi un vaccin, adică persoanelor expuse deja la coronavirus.

Medicamentul, care ar putea oferi protecție imediată, ar putea fi disponibil din luna până martie.

Anticorpul ar putea fi administrat ca tratament pentru îngrijirea bolnavilor care se tratează de acasă, a pacienților din spitale și a studenților, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

 „Dacă putem dovedi că acest tratament funcționează și putem preveni ca persoanele care sunt expuse virusului să dezvolte Covid-19, ar fi un lucru interesant, în plus, față de arsenalul de arme dezvoltat pentru a combate acest virus îngrozitor”, a declarat virologul Catherine Houlihan, pentru themirror.co.uk.

Primii voluntari pentru demararea studiului au fost recrutați. Ei cred că anticorpul, denumit AZD7442 și dezvoltat de AstraZeneca, poate oferi protecție imediată persoanelor care au fost expuse recent la virus.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here