Deputatul PSD Marius Budăi a criticat actuala guvernare, despre care spune că promovează un „cerc vicios al austerității” și continuă „bătaia de joc” față de cetățenii români.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Marius Budăi (PSD) critică actuala guvernare: „Este, practic, o continuare a austerității și a bătăii de joc față de cetățenii români”

 

„Tot acest cerc vicios al austerității promovat de actuala guvernare nu va face altceva decât să încetinească creșterea economică a României, revenirea economică a României, iar toate măsurile de austeritate – ați văzut intenția de a tăia subvențiile pentru călătorie pentru studenți, intenția de a renunța la voucherele de vacanță pentru acest an. Bănuiesc că și întreprinzătorii, și angajații din industria turismului sunt extrem de fericiți cu aceste decizii. Este, practic, o continuare a austerității și a bătăii de joc față de cetățenii români”, a declarat social-democratul, luni, la Parlament.

Întrebat dacă este nevoie și de o modificare la capitolul sporuri pentru funcționarii publici, în contextul în care Guvernul și-a anunțat intenția în acest sens, Marius Budăi a declarat: „Păi, să vedem care spor, în primul rând. Pentru că ceea ce încearcă să ne spună premierul Cîțu, că leagă de anumite criterii de performanță, alea nu sunt sporuri. Sporurile în general se dau pentru condițiile de muncă. Poate află și domnul premier exact despre ce este vorba sau poate vorbește de acel spor pe care tot dumnealui, anul trecut, l-a semnat și l-a dat angajaților din prefectură. Întâi trebuie să ne spună care sunt sporurile, pentru că am auzit cu stupefacție, vă spun, că acum o săptămână sau două premierul Cîțu ne spunea că sunt sporuri în România despre care dumnealui nu știa. Păi, după un an și două luni de zile când ai fost ministrul Finanțelor, când toate aceste sporuri treceau prin semnătura ta, tu să spui că ai semnat ceva ce nu știai este o recunoaștere a neputinței dumnealui și de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă și acum, când este prim-ministru – în sfârșit, n-a mai dezertat din Parlament”.

Întrebat dacă PSD ar susține eliminarea sporurilor pentru prefecturi, deputatul social-democrat a afirmat: „Este un spor introdus de actualul Guvern. Noi, social-democrații, am prins în legea salarizării aceste majorări etapizate datorită situației existente la un moment dat în salarizarea din România și în diferențele foarte mari de salarii, într-o etapizare extrem de bine calculată, astfel încât până la 1 ianuarie 2022, atunci când legea avea parte de ultima majorare, să fie un echilibru în salarizare. Ceea ce se întâmplă acum, cu înghețarea salariilor, nu va face decât să adâncească inechitățile din sistem, pentru că unii sunt deja ajunși la nivelul din 2022, și alții vor rămâne blocați la nivelul din 2020 – asta este gândirea liberală”.

 Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here