Liderul social-democraților a anunțat joi seara că dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Ea ar putea fi depusă chiar în acestă sesiune parlamentară, în cazul în care reușete să „creioneze” o majoritate în Parlament. Totodată, Ciolacu a declarat că varianta de premier din partea PSD ar rămâne profesorul Alexandru Rafila, dar și că intenționează să meargă înainte cu moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății.

Marcel Ciolacu a anunțat joi seara, la Antena 3, că partidul pe care îl conduce va încerca să creeze o majoritate parlamentare, iar apoi ar urma să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Votul românilor a fost foarte clar, că PSD trebuie să desemneze primul ministru. Am câştigat alegerile la o diferenţă de cinci procente. Până se va creiona o altă majoritate în Parlament, o să funcţioneze actualul Guvern. Începem cu prima moţiune simplă, de bun simţ şi necesară împotriva ministrului Sănătăţii şi în această sesiune parlamentară vom veni şi cu  moţiunea de cenzură, categoric, şi vom încerca să creăm o majoritate să răsturnăm acest guvern”, a declarat Ciolacu, potrivit News.ro.

Președintele PSD a afirmat că cei care sunt acum la guvernare „nu se pricep să guverneze, nu au specialiști”:

Pur şi simplu nu se pricep să guverneze, nu se pricep să guverneze, nu au specialişti în pandemie, pur şi simplu nu ştiu să gestioneze. Nu au avut capacitatea de a crea un parteneriat între ei şi populaţie (…) Noi când am văzut că este pandemia, primii oameni pe care i-am abordat de a veni în Parlament au fost domnii Streinu Cercel şi Rafila. Cei mai buni specialişti în domeniu. La moţiunea simplă, veţi vedea, o să o prezinte domnul Rafila, va veni şi va spune exact ce a trebuit să facă ministrul Sănătăţii în cele 50 de zile de când este ministru”, a mai explicat Marcel Ciolacu.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here