Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că social-democrații iau în calcul greva parlamentară din cauza guvernării PNL-USR/PLUS. El a precizat că vor discuta și cu aleșii AUR despre acest demers.

 

PSD ia în calcul greva parlamentară

 

Marcel Ciolacu a afirmat marți seară, la Antena 3, că liderul PNL Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a comis un abuz pentru că nu a programat la vot moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu în termenul regulamentar.

„Vom merge la CCR, act premergător schimbării din funcţie. (…) Urmează şi greva parlamentară. E tot un instrument…”, a mai spus președintele PSD, la Antena 3.

Întrebat dacă chiar iau în calcul o astfel de acțiune, Ciolacu a răspuns „Categoric. Am vorbit în seara aceasta cu liderul…, mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen. A vrut domnul Iohannis şi Parlamentul său? Ia, domnule!”.

„O să vorbim şi cu cei de la AUR”, a mai precizat el.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD se va adresa Curții Constituționale în cazul deciziei lui Ludovic Orban: „E un act premergător schimbării din funcţie”.

 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

PSD, nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

 

Luni, Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați, a anunțat că PSD a depus o nouă moțiune împotriva ministrului USR-PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu, și a solicitat să fie dezbătută în această săptămână.

Marți, însă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca moţiunea să fie dezbătută în plen abia lunea viitoare și votată miercuri.

În acest context, și Alfred Simonis l-a acuzat pe Ludovic Orban de abuz, dat fiind că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, susține el, o moțiune trebuie dezbătută la șase zile de la depunere, nu la nouă, cum s-a stabilit.

„Orice Guvern de bun simţ, orice partid, orice coaliţie de bun simţ ar fi schimbat acest ministru. Nu se poate, în fiecare zi avem un eveniment. Ce îmi pare mie rău? Că se pierd vieţi omeneşti, asta este marea dramă. Şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent – că omul este un arogant şi incompetent, n-are nicio treabă cu Ministeru Sănătăţii decât, poate, nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a declarat Marcel Ciolacu despre Vlad Voiculescu.

Prima moțiune depusă de PSD împotriva lui Voiculescu a picat cu 140 de voturi ”pentru” și 161 ”împotrivă”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here