Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că aleșii locali social-democrați vor să vină să protesteze la Palatul Cotroceni  din cauza faptului că Executivul a adoptat o anexă la proiectul de buget pe 2021 prin care, spune Ciolacu, au fost alocate fonduri mai ales județelor care sunt conduse de unul dintre cele trei partide din coaliția de la guvernare.

 

Marcel Ciolacu spune că aleșii locali ai PSD pregătesc un protest la Palatul Cotroceni

 

„Niciodată nu s-a făcut o anexă separată cu anumite amendamente, un troc politic. Să ne spună domnul Orban cum a împărţit pentru prima oară aproape 2 miliarde lei pentru autorităţile locale. 20 de judeţe să nu primească niciun ban fiindcă sunt ale PSD. Asta e normalitatea pe care ne-o invoca preşedintele prin Guvernul său? Toţi aleşii locali din partid, în acest moment sunt dezbateri cu toţi preşedinţii, vor să vină la Bucureşti, să îşi pună eşarfele şi culmea nu vor să meargă la Palatul Victoria, ci la Palatul Cotroceni. Vor să vină să se manifeste în faţa Palatului Cotroceni toate administraţiile locale ale PSD. Ce se întâmplă anul acesta e un precedent la anul trecut, ceea ce a făcut Orban a continuat şi acum”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul unei ședințe a conducerii social-democrate.

Totodată, șeful PSD a spus că social-democrații vor să depună plângeri penale pe numele fostului prim-ministru, Ludovic Orban, a actualului premier, Florin Cîțu, precum și pe numele miniștrilor și prefecților care au semnat anexa 073.

“Împreună cu colegii mei am hotărât că vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile care au fundamentat cheltuielile de pe timpul lui Orban, care au fundamentat cheltuielile din Fondul de Rezervă din timpul domnului Ciucă. Singurul element comun al celor doi prim-miniștri este actualul prim-ministrul, domnul Cîțu care era principalul avizator, fiind ministru de Finanțe. Vrem să facem plângeri la toți miniștri care au avizat aceste cheltuieli prin HG. Mai mult, vrem să știm cum a trecut prin ședința de Guvern această anexă la buget, ce criterii s-au luat în considerare”,  a spus Marcel Ciolacu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Ludovic Orban, mesaj pentru PSD: Eu m-aș abține, în locul lor de la declarații politice pe acest subiect

 

Chestionat în legătură cu acuzațiile venite din partea PSD, liderul liberal Ludovic Orban a spus luni că social-democrații nu ar trebui să emită puncte de vedere pe acest subiect.

”PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor și a discriminat cetățenii români, împărțindu-i în două categorii: cetățeni români din localitățile cu primari PSD și cetățeni români din localitățile cu primari de alte culori politice. Eu m-aș abține, în locul lor de la declarații politice pe acest subiect pentru că altfel, voi fi nevoit să readuc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL 1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului și ponderea alocărilor care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile Județene, care sunt controlate de PSD. Am fost la Vrancea la sfârșitul săptămânii trecute, unde primarii liberalii ni s-au plâns că primeau la sumele de echilibrare 5.000 de lei, în timp ce primarii PSD primeau de ordinul sutelor de mii, dacă nu chiar milioanelor”, a acuzat, la rândul său, Ludovic Orban.

Proiectul de buget pe 2021 intră luni în dezbaterile din plenul reunit al Parlamentului.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here