Marcel Ciolacu, președintele PSD, acuză parlamentarii Puterii că au depus un proiect de lege care va permite străinilor să cumpere terenuri în România. Acesta insistă că actul normativ va desființa o interdicție impusă anul trecut, la inițiativa social-democraților.

 

Ciolacu acuză Puterea că vrea să dea liber la vânzarea terenurilor agricole ale României

 

„Un nou jaf național al coaliției de dreapta : vânzarea pământului agricol românesc! 

100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României. 

Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!

Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor”, a scris Marcel Ciolacu, luni, într-o postare pe Facebook.

Liderul social-democraților îi mai acuză pe parlamentarii Puterii că, în loc să-i ajute pe fermierii români, „dau liber samsarilor de terenuri”.

Ciolacu s-a întrebat apoi retoric cum va mai putea România să-și asigure consumul intern dacă pământurile nu-i mai aparțin și cum vom mai putea spera să nu devenim o mare piață de desfacere pentru „toate porcăriile pline de pesticide venite din afară”.Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

În finalul postării, Marcel Ciolacu i-a mai acuzat pe adversarii politici că vor să vândă companiile românești pe 10 miliarde de euro.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here