În prima zi în care școlile s-au redeschis, Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a îndemnat pe elevi și profesori să respecte măsurile anticoroavirus și să fie responsabili, nu ca actualii guvernanți care „au adus haosul” prin „reglementări absurde și rupte de realitate, prin bâlbe, reveniri și supra-reveniri”. Ciolacu a mai spus că școlarii și cadrele didactice au acum ocazia să le demonstreze guvernanților ce înseamnă implicarea și responsabilitatea.

„Mult succes tuturor elevilor, studenților și profesorilor! 

Chiar dacă actualii guvernanți au adus haosul în #școlile redeschise prin reglementări absurde și rupte de realitate, prin bâlbe, reveniri și supra-reveniri asupra normelor ce trebuie respectate, fiți voi așa cum nu au putut fi ei: #responsabili! Respectați măsurile sanitare! 

Arătați-le că viitorul înseamnă implicare și responsabilitate, nu certuri, confuzie și incoerență!”, a scris Marcel Ciolacu, luni, într-o postare pe Facebook.

 

Florin Cîțu, apel pentru profesori și părinți în prima zi din al doilea semestru de școală

 

Tot luni, premierul Florin Cîțu a îndemnat la respectarea măsurilor anti-COVID-19. El le-a cerut părinților să-i țină pe copii acasă dacă aceștia au simptome, iar pe profesori i-a rugat să se vaccineze.

„Fac apel către părinți: când vedem simptome la copii ca de gripă, e recomandat să rămână acasă. Vom depune toate eforturile și vom monitoriza școlilor, dar fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face. Fac apel către profesori să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, a copiilor și a tuturor. E important să avem un an școlar fără probleme”, a declarat prim-ministrul.

Peste 2,4 milioane de elevi au revenit, luni, în bănci, adică 80% din numărul total. Folosirea măștii de protecție e obligatorie şi sunt anunţate controale, atât în instituţiile de învăţământ, cât şi în autobuzele care transportă copii. Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Medicii sunt de acord cu deschiderea şcolilor şi revenirea elevilor în bănci, însă atrag atenţia că regulile trebuie respectate deorece pericolul e încă mare.

 

Raed Arafat, despre evoluția epidemiei de coronavirus: Să nu creadă nimeni că stăm foarte bine şi gata

 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că e posibil să crească numărul de infectări cu coronavirus, odată cu redeschiderea școlilor, dar rămâne de văzut dacă această creștere va fi controlabilă

„Să nu creadă nimeni că stăm foarte bine şi gata. Trebuie să respectăm mai departe măsurile, mergem în paralel cu vaccinarea. Numărul de doze va crește. Și acum suntem între ţările care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, stăm bine. În general, în Europa stăm bine, suntem în primele ţări” a mai spus Raed Arafat.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here