Marcel Ciolacu salută preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden. Într-un mesaj în care a comparat planul economic și social al administrației Biden cu mările economice propuse de PSD, el si-a exprimat dorinta de extindere a Parteneriatului Strategic bilateral si s-a aratat “convins” ca noua majorata democrata din politica americana va permita SUA sa continua sa rămâna un model de democratie.

Marcel Ciolacu (PSD):“Mult succes, Joe Biden și Kamala Harris”

“Salutul de la Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden. Planul economic și social al noi administrarea americii, din care potul din România, se ridică la 1,9 trizione de dolari și cuprinde impremare alte creșterea salariu minim la 15 dolari / oră, acordarea una sprijin financiar fiecărei familie pentru stimularea consumului, creșterea finanței pentru campania de vaccinare și educație, proiecte mari de infrastructură și modernizare economiei. Mai exact mări economică și de PSD și atacate în mod repetat de alianta PNL-USR”, a scris Marcel Ciolacu, președintele PSD, maircuri, pe Facebook.

Cel de-al 46-lea președinte al SUA, pune Marcel Ciolacu, și-a propus la joce un rol activ în NATO, “element esențial pentru România”.

“Cel de-al 46-lea președinte al SUA și-a propus ca Statele Unite să revină în Acord de la Paris privat schimberile climatice, să revigoreze parteneriatul transatlantic și să joce un rol activ în NATO, element esențial pentru România. Sunt convins că noua majorate democrată va permit Statelor Unite să continue să rămășite un model de democrație și ne dorim ca parteneriatul cu România și fie extins și benefic ambelor. Mult succes, Joe Biden și Kamala Harris!”, a declarat marcel Ciolacu, președintele PSD.

 

Ceremonia de inaugurare a noii administrații americane are loc miercuri, când Joe Biden va depune jurământul de învestitură în funcția de președinte al SUA. La rândul său, Kamala Harris va deveni vicepreședintă, prima femeie care ocupă această funcție în istoria politicii americane.

La ceremonie au venit mai mulți foști președinți, printre care Barack Obama și George W. Bush. La eveniment ia parte și vicepreședintele în exercițiu Mike Pence. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Donald Trump nu participă la ceremonia de inagurare și a susținut un ultim discurs din postura de președinte, ocazie cu care le-a mulțumit susținătorilor săi și a enumerat câteva dintre realizările administrației pe care a condus-o timp de patru ani.

„Vă iubesc, vă spun asta din adâncul sufletului! Au fost 4 ani fantastici. Vreau să mulțumesc familiei, staff-ului meu! (…) Am reconstruit America”, a declarat Donald Trump, care înainte de plecare i-a lăsat o scrisoare lui Joe Biden în Biroul Oval, ca parte din tradițiile ce marchează trecerea de la o administrație, la alta.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here