Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog va fi audiat pe 19 aprilie în Comisia Juridică a Senatului, ca parte a procedurilor aflate în desfășurare după ce DNA a solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale în cazul său. Întrebat într-o conferință de presă susținută luni dacă PSD va vota pentru respingerea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a spus că se va lua o decizie după publicarea raportului de către Comisia Juridică.

 

Cum vor vota social-democrații în privința cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog: Precizările lui Marcel Ciolacu

 

”Domnul Bodog a şi fost la mine. Urmează să i se prezinte în Comisia juridică. Să lăsăm toţi paşii constituţionali pe care îi are. Vom vedea după raportul Comisiei juridice”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă social-democrații vor vota pentru respingerea solicitării procurorilor anticorupție, președintele PSD a răspuns: „Dacă raportul comisiei juridice este pentru respingerea solicitării. Haideţi să aşteptăm decizia comisiei juridice”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Calendarul procedurilor care îl vizează pe fostul ministru al Sănătății

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Între timp, membrii Comisiei Juridice din Senat au stabilit, luni, calendarul procedurilor care îl vizează pe fostul ministru al Sănătății. Astfel, dosarul luii Florian Bodog va putea fi studiat atât de acesta, cât și de senatorii juriști, în cursul acestei săptămâni, iar Comisia va veni cu un raport pe 20 aprilie.

Ulterior, în termen de cinci zile se va stabili data votului din plenul Senatului.

Pe 8 aprilie, DNA a cerut, din nou, Senatului României încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Acesta este suspectat că şi-ar fi angajat o consilieră care nu se prezenta la muncă, deşi încasa salariul. O cerere similară a fost respinsă de Senat în septembrie 2019. Procurorii anticorupție îl acuză pe Bodog de abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here