Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pe Facebook, după scandalul care vizează aplicarea Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri. Marcel Ciolacu susţine că firmele româneşti vor continua „să dea faliment pe bandă rulantă”, în timp ce în Guvern premierul Florin Cîţu „îi dă în cap” ministrului Economiei cu „bâta” Corpului de control.

 

Marcel Ciolacu, reacție la scandalul privind granturile pentru IMM-uri

 

„Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenţii poţi avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?! Zero credibilitate! Banii europeni, atât de necesari României, nu vor fi daţi pe mâna acestor amatori. Pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar şi coerent! Şi pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură! În timp ce în interiorul aceluiaşi Guvern, Cîţu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR cu bâta Corpului de control, firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă. Iar, pe sub masă, prietenii lor îşi vor lua în continuare apartamente pe banii tuturor românilor”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

 

 

 

Prim-ministrul a anunţat, vineri, că a dispus o investigaţie din partea Corpului său de control pe modul de aplicare a Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri, subliniind că vrea ca banii să ajungă la firmele care au „cea mai mare nevoie”.Avionul care a dispărut şi a reapărut 53 de ani mai târziu. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

 

Corpul de control al prim-ministrului, trimis la Ministerul Economiei

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că a solicitat Corpului de Control să facă o investigație la Ministerul Economiei în legătură cu Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri). Într-o postare pe Facebook, șeful Guvernului a precizat că vrea să se asigure că banii din acest program ajung la firmele care au, într-adevăr, nevoie de fonduri. În acest caz există suspiciuni de fraudă cu peste 500 de milioane de euro, bani europeni, destinați IMM-urilor. Asta în condițiile în care, potrivit PS News, dintre cele 531 de proiecte aprobate spre finanțare, 353 au fost depuse în ultimele două zile ale perioadei de înscriere pentru regiunea Bucureşti-Ilfov. 

”După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here