Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat de părere că toți parlamentarii vor vota miercuri pentru renunțarea la indemnizațiile speciale. În acest context, social-democratul a invitat coaliția de guvernare să dea joi o ordonanță de urgență pentru a merge „cu dreptatea până la capăt”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ce a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în Camera Deputaților, în marja votului pentru eliminarea indemnizațiilor speciale ale parlamentarilor

 

„Era normal ca orice politician, fiindcă noi toți în Parlament suntem politicieni indiferent de culoarea politică, să reacționăm în acest fel, să nu mai avem indemnizații speciale, atât timp cât filosofia actualei coaliții este de recesiune. N-am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru dumneavoastră anul trecut, erați primul-ministru al României, domnule Orban. N-am înțeles, aveați o majoritate. Trecuse guvernul dumneavoastră prin Parlament. N-am înțeles, domnule Barna, sunteți vicepremier, de ce până acum, împreună cu domnul prim-ministru Cîțu, nu ați dat o ordonanță de urgență să faceți dreptatea până la capăt. Singurele indemnizații speciale pe care nu le puteți schimba prin ordonanță de urgență erau indemnizațiile parlamentarilor. Trebuia în Parlament, prin această modificare la statut. Cine vă ține de 50 de zile, de 60 de zile, cine l-a ținut un an de zile pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să dați o ordonanță, să faceți dreptatea până la capăt!? Vă rugăm frumos, astăzi, cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la aceste indemnizații speciale și vă invit mâine pe dumneavoastră, coaliția pierzătorilor, să dați o ordonanță de urgență și să mergeți cu dreptatea până la capăt! Vă mulțumesc!”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în plenul Camerei Deputaților..

Mesajul lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor intră miercuri la vot final în plenul Camerei Deputaților. Concret, pe ordinea de zi a fost introdusă inițiativa referitoare la modificarea statutului deputaților și senatorilor, în sensul eliminării indemnizațiilor speciale. Decizia a fost luată cu 367 de voturi „pentru” şi 30 de abţineri.

În Parlament fuseseră depuse trei proiecte de lege referitoare la eliminarea pensiilor speciale, proiecte ce au fost inițiate de PNL, USR și PSD, dar cel al social-democraților a trecut de Comisia de statut, care i-a dat miercuri raport de admitere, iar acesta va fi supus votului în plen.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here