Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va opune inițiativei guvernamentale de a abroga legea prin care se interzicea „vânzarea companiilor românești în plină criză”, catalogând abrogarea actului normativ respectiv drept „cea mai mare crimă economică”. Legea 173/2020 fusese inițiată chiar de social-democrați, în legislatura trecută.

Marcel Ciolacu (PSD): Abrogarea legii prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză, cea mai mare crimă economică

 

„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Președintele PSD susține că „nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ”.

„Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi! Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății. Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”, a adăugat liderul social-democraților.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul pentru abrogarea Legii 173/2020. Ce a spus premierul Florin Cîțu

 

Guvernul Florin Cîțu a aprobat, în ședința de cabinet de miercuri, un proiect prin care se abrogă Legea 173/2020, act normativ care interzicea, timp de doi ani, vânzarea de acțiuni deținute de stat la companii și societăți naționale. 

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat”, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri.

Premierul susține că acesta „e un mesaj clar pentru investitori, atât din România şi din exterior, că acest Guvern e unul care susţine investiţiile, un Guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta”.

 

DACĂ deții această CAMERĂ de SUPRAVEGHERE arunc-o imediat! Aceasta permite atacatorilor să SPIONEZE oamenii

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here