După ce Parlamentul a adoptat bugetul pe anul acesta în forma inițiată de Guvern, fără amendamente, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a insistat că acesta este un buget al austerității. „CEC va fi vândută de dl Cîţu ca să îşi acopere deficitul, la pachet cu Nuclear Electrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni”, a mai acuzat Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu: Bugetul Guvernului Cîțu, un buget al austerității

 

„Aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă. Când nu ai argumente, vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, Dumnezeu să-l ierte, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: ”După ce că eşti prost mai pui şi frână””, a transmis Marcel Ciolacu, la finalul dezbaterii din plenul Parlamentului.

Marcel Ciolacu: Bugetul e unul al austerității. CEC va fi vândută de Florin Cîţu ca să acopere deficitul, la pachet cu Nuclearelectrica, Hidroelectrica și Aeroportul Otopeni

În acel moment, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, i-a pus în vedere lui Ciolacu să fie respectuos.

„Păi da, e civilizaţie când faci hoţ pe cineva? Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi să ne facă rost şi nouă de nişte tablă şi de nişte cherestea? Fost ministru în Guvernul domnului Orban!”, a continuat Marcel Ciolacu, aluzie la ancheta ce-l vizează pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului, acum președintele Consiliului Județean Iași.

În final, Orban i-a reproșat liderului PSD că a fost complet pe lângă subiect: „Într-adevăr, a avut foarte directă legătură cu bugetul asigurărilor de stat, dar probabil preocuparea pentru pensii este la fel de mare”.

O replică scurtă a avut și premierul Florin Cîțu: „Nu mai e nimic de spus. A spus totul dl Dîncu când a spus că PSD rămâne cu OUG 13 și cu incompetenții care sunt azi în Parlament. Sunteți toți aici lângă dl Dâncu”.Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

 

Marcel Ciolacu, despre guvernanți: O să vindeți CEC, la pachet cu Nuclear Electrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni

 

Președintele PSD a ținut să atace membrii coaliției de guvernare și pentru că resping în bloc amendamentele Opoziției.

„Am să vă propun un amendament pe care nu o să îl votaţi şi o să vindeţi CEC, dar reţineţi ziua de astăzi pentru că, dacă nu va trece acest amendament, CEC va fi vândută de dl Cîţu ca să îşi acopere deficitul, la pachet cu Nuclearelectrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni”, a afirmat Ciolacu.

El a citit apoi amendamentul depus de PSD care, la fel ca toate celelalte, a fost respins: „După articolul 45 se autorizează Ministerul Finanţelor să acorde un împrumut subordonat către CEC Bank S.A., denumită în continuare CEC, în valoare de până la 1,4 miliarde lei, pe o perioadă de 10 ani, prin bugetul Ministerului Finanţelor, de la o poziţie distinctă de la ”Cheltuieli”, din cadrul titlului 80 – ”Împrumuturi în limita creditelor bugetare aprobate în bugetul de stat cu această destinaţie””. 
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here