Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că guvernanții vor închiderea minelor din Valea Jiului deoarece au „o ură personală” față de mineri. „Este o indolenţă aproape criminală”, a mai spus Ciolacu. 

Aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran și cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

 

 

Liderul social-democraților a ținut să puncteze că minerii nu cer salarii mărite, tot felul de beneficii și sporuri, ci pur și simplu să-și primească salariile pentru munca prestată. El a mai spus că sunt 3.300 de mineri în Valea Jiului și că acestora li se datorează 12 milioane de lei în tichete de masă și 8 milioane de lei în transport şi salarii restante.

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri”, a declarat Macel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Ciolacu a mai spus că liberalii nu sunt interesați de oamenii din Valea Jiului deoarece „nu este o zonă electorală preponderentă pentru PNL”.

„Dacă nu există investiţii în minele din Valea Jiului, ele se vor închide rapid. Actuala guvernare doreşte închiderea acestor mine”, a mai afirmat liderul PSD, pentru Antena 3.

 Ce EFECTE are paracetamolul asupra corpului uman și care e doza maximă recomandată

Minerii blocați în subteran amenință cu greva foamei

 

Minerii din Lupeni au protestat duminică, pentru a șasea zi la rând, deoarece nu şi-au primit salariile la timp. Circa 70 de ortaci sunt blocați în subteran. 

Alin Sîn, preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, a declarat că o parte dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate la negocierile dintre liderii sindicali și administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH). 

Discuțiile vor avea loc luni, la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii. Tot atunci ar trebui stabilite o serie de aspecte tehnice legate de Ordonanţa Guvernului privind plata salariilor minerilor.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here