Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, s-a aflat la miercuri București, timp de câteva ore, și a avut o scurtă întrevedere cu premierul Florin Cîțu, despre care spune că a asigurat-o că România va depune în continuare toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova.

Maia Sandu și Florin Cîțu, discuție la București despre vaccinul anti-COVID-19. Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare

 

După întrevederea cu premierul Florin Cîțu, președinta Maia Sandu a precizat că subiectul principal al discuției a fost modul în care România poate ajuta Republica Moldova să aibă acces cât mai rapid la vaccinul anti-COVID-19. Totodată, ea anunțat că a fost informată de prim-ministrul român că, într-un timp foarte scurt, Guvernul de la București va trimite și alte ajutoare în stânga Prutului.

„Astăzi, aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu. I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți. Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19. Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană. Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, a scris Maia Sandu, miercuri, pe Facebook.

Cei doi demnitari au vorbit și despre inițiativele abordate în cadrul vizitei efectuate de președintele Klaus Iohannis la Chișinău. 

„De asemenea, am vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental. Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here