Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat că nu susține supraimpozitarea pensiilor speciale, dând de înțeles că o astfel de măsuri ar încălca Legea Fundamentală și ar pica la CCR.

Toți parlamentarii, cu excepția celor de la UDMR, au votat azi pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor, dar proiectul ar putea fi declarat neconstituțional.

 

 

Întrebat ce părere are despre supraimpozitarea pensiilor speciale, în cazul în care acestea nu vor putea fi desființate, Orban a răspuns: „Nu e o soluție. Eu personal nu am susținut această soluție, că nu poți impozita veniturile din pensii și numai pentru anumite categorii de pensii. Sunt principii constituționale privind justa distribuție a sarcinii fiscale, privind egalitatea din punct de vedere fiscal în fața legii. Nu poți să impozitezi numai anumite categorii de venituri și pe unele să le impozitezi diferențiat. Când impozitezi, impozitezi veniturile în sine, nu pe unele de o anumită natură. Nu poți să impozitezi venituri de o anumită natură, cele din pensii, în timp ce veniturile din salarii, drept de autor, dividente sau din drept de proproietate sau chirii să le impozitezi în mod diferențiat”.

Liderul liberalilor a mai spus că actualii beneficiari de pensii speciale nu vor mai beneficia de plată, imediat ce legea votară azi va intra în vigoare.

Ludovic Orban: Supraimpozitarea pensiilor speciale nu e o soluție. Nu poți să impozitezi numai anumite categorii de venituri. Există niște principii constituționale

 Cea mai ciudată operaţiune din matematică: înmulțiți 13837 cu vârsta pe care o aveți, apoi cu 73! Rezultatul va fi uluitor!

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here