Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a declarat că Guvernul și-a propus să realizeze un proiect de Lege a pensiilor care va cuprinde și reglrmentări referitoare la pensiile speciale. Pentru că procesul durează mai mult, există deja un acord cu USR-PLUS ca în viitorul apropiat să fie modificată deocamdată Legea privind statului deputaților și senatorilor, astfel încât măcar parlamentarii să nu mai primească pensii speciale. 

Cât desppre celălalt partener de coaliție, UDMR, liderul Kelemen Hunor a afirmat, săptămâna trecută, că nu există un acord în coaliție privind eliminarea pensiilor speciale și că UMDR nu va susține o altă formulă decât eliminarea tuturor acestor pensii: „Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a insistat Kelemen.

 

 

„În privința pensiilor speciale, știți foarte bine că în planul Guvernului există ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor, care va cuprinde, evident, și reglementări privitoare la pensiile speciale, de serviciu, ocupaționale.

Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea Legii privind statului deputaților și senatorilor, cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari”, a declarat Ludovic Orban.

La remrca unui reporter că Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, a spus că fix săptămâna aceasta va fi convocat plenul Parlamentului în acest scop, liderul liberalilor a precizat: „Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri și când stabilim toate punctele care vor fi pe ordinea de zi, vom convoca Birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului”.

Întrebat de un reporter ce crede despre poziția UDMR, care susține că vrea eliminarea tuturor pensiilor speciale, Orban a răspuns: „Avem și noi același punct de vedere. Problema e elaborarea prevederilor care să permită apropierea pensiilor speciale cât mai aproape de  contributivitate. (Modificarea Legii pensiilor) se va face într-o perioadă mai mare de timp, de asta noi susținem modificarea statului parlamentarilor, astfel încât lor să nu li se mai permită să aibă pensii speciale”.


Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Kelemen Hunor a susținut că nu există un acord în coaliția de guvernare în privința eliminării pensiilor speciale 

 

Săptămâna trecută, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu există un acord în coaliţie pe tema eliminării pensiilor speciale pentru demnitari: „Asta este părerea lor (USR-PLUS), nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii. (…) Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”.

Kelemen a insistat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

El a menţionat apoi că nu există un acord nici privind îngheţării pensiilor: „Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile avute înainte de a forma Guvernul, noi ne-am luat un angajament că pensiile vor creşte în 4 ani de zile cu acel procent de 40 şi ceva, cum este în lege, nu într-un an. (…) În funcţie de posibilităţile bugetare, trebuie să existe şi în acest an o creştere”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here