Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că din punctul de vedere al liberalilor coaliția de guvernare trebuie să meargă mai departe, iar cei de la USR PLUS trebuie să desemneze o altă persoană pentru a prelua portofoliul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu.

”Am luat act de decizia domnului prim-ministru de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni după ședința coaliției, este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție și din punctul nostru de vedere, această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menține actuala coaliție. (…) La Ministerul Sănătății tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul.

În ceea ce ne privește pe noi, îl susținem în acest demers pe domnul prim-ministru și considerăm că este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a spus Ludovic Orban.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here