Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că legea bugetului și refacerea legilor justiției sunt prioritare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Prioritatea zero, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cu siguranță, repararea legilor justiției, prioritară. De asemenea, este foarte important să îmbunătățim legislația în domeniul sănătății, legislația în domeniul educației, îmbunătățirea sistemelor publice mari. De asemenea, să îmbunătățim legislația în domeniul administrative, Codul administrative. Cu siguranță vor fi necesare modificări la legea salarizării și la legea pensiilor”, a afirmat oficialul.

Liderul PNL a mai spus că România este într-o situație diferită față de alte state europene.

România este într-o situație oarecum diferită față de multe alte țări de la nivel european, care au sărit de deficite, s-au dus în deficite mari. Pentru că, deja, datorită guvernărilor anterioare, noi am intrat într-o procedură de deficit excesiv. Negocierile la nivel european sunt extreme de dificile. Noi va trebui să revenim în maxim 4 ani la un deficit conform Tratatului Uniunii Europene, un deficit de sub 3%. Anul viitor, bugetul nu poate fi construit pe un deficit mai mare de 7%. Și 7%, faptul că, în negocierile pe care le-am avut la nivelul Comisiei Europene, a existat, să spun, o anumită deschidere ca să ne permit un deficit mai mare decât ar fi dorit ei să impună, adică un deficit de 7%, care este unul rezonabil. Dar, avem un deficit de 7%, de care noi trebuie să ținem cont în toată construcția bugetară, că nu putem depăsi acest deficit. De fapt, nici nu e bine să-l depășim. Principal, în anul ăsta, este să fim foarte atenți la cheltuieli, să nu dăm drumul la cheltuieli, mai ales la acele cheltuieli pe care trebuie să le plătești după aia tot timpul (…) și, în principal, să fim atenți la susținerea reluării creșterii economice”, a mai precizat Ludovic Orban.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here