Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că există un dialog între Ministerul Educației și cel al Sănătății și spune că „nu e adevărat” că Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu se contrazic.

 

Ludovic Orban: Sunt convins că Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt într-un dialog

 

Întrebat vineri dacă pentru reîntoarcerea elevilor în școli se pot folosi testele antigen sau cele pe bază de salivă, fostul premier a răspuns: ”Sunt convins că Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt într-un dialog referitor la acest subiect și vor găsi soluțiile care să permită ca învățământul să se desfășoare în cele mai bune condiții”.

Întrebat dacă într-adevăr există un dialog între cele două ministere, în condițiile în care de mai multe ori au existat situații în care reprezentanții acestora s-au contrazis, Ludovic Orban a răspuns: ”Cu sigurață! Au emis un ordin comun. Nu e adevărat (că se contrazic – n.r.). Au avut păreri exprimate separat, distincte, dar până la urmă s-au înțeles și au semnat ordinul comun”.

Ludovic Orban, întrebat dacă există dialog între Ministerul Educației și cel al Sănătății: Cu sigurață! Au avut păreri distincte, dar până la urmă s-au înțeles

 

Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor: Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus joi seară că se dorește testarea tuturor elevilor care prezintă simptome specificie COVID-19 precum și a persoanelor cu care aceștia au intrat în contact.

“Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, invazive, considerate, sau non-invazive, să fie testaţi toţi elevii care prezintă simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestor elevi. Acesta este grupul-ţintă pentru o testare corect orientată. Pentru asta este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste pentru că în multe dintre şcolile din România personalul medical lipseşte. Gândiţi-vă că DSP-ul dintr-un judeţ ar trebui să meargă rapid, în timpul celor patru ore de curs, într-o şcoală dintr-o localitate care este la 50-60-70 de kilometri. Sunt lucruri greu de realizat fără achiziţia unor teste care să poată fi administrate altfel decât de personal medical”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Tot joi, ministrul Educației a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la finalul căreia, Administrația Prezidențială a transmis că ”în ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here