Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a declarat că fiecare ministru trebuie să fie conștient de situația economică în care se găsește România, să restrângă cheltuielile, să facă reforme și să se folosească de banii europeni.

 

Ludovic Orban, despre alocarea banilor pentru ministere în bugetul pe acest an

 

Întrebat care sunt ministerele care vor primi cei mai mulți bani anul acesta, Orban a răspuns: „Noi am discutat la nivelul coaliției pilonii importanți ai construcției bugetare. În ceea ce privește alocarea resurselor financiare către diferite ministere, către diferiți ordonatori de credite, asta e o chestiune care ține de dezbaterea în Guvern, de analizele care sunt formulate Ministerul Finanțelor, de premier privitor la proiectele de buget care au fost propuse de fiecare ordonator de credite în parte”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile și să utilizeze eficient resursele pe care le are la dispoziție și, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor euopene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare”, a mai spus Orban.

Chestionat în legătură cu nemulțumirile privind bugetul care ar exista chiar la Ministerul Sănătății, minister extrem de greu în această perioadă de pandemie, liderul liberalilor a răspuns: „Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că, în primul rând, eu vă stau la dispoziție pentru declarații după ce proiectul va fi adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere Parlamentului”.

„Dvs. îmi vorbiți de nemulțumiri doar la miniștrii uneia dintre formațiuniu (USR-PLUS – n.r.). Eu sunt convins că fiecare ministru și-a dorit un buget mai mare, dar fiecare ministru trebuie să înțeleagă că trebuie să acțioenze în cadrul bugetar rațional care e proiectat în baza angajamentelor și obiectivelor pe care le avem”, a mai spus Ludovic Orban.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

El și-a exprimat apoi convingerea că dacă sunt nemulțumiri și în rândul miniștrilor liberali, aceștia le vor adresa premierului Florin Cîțu: „Dacă le rezolvă cu premierul, nu mai e necesar să discute cu mine”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here