Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a precizat că există restanțe majore în Parlament și a acuzat majoritatea PSD din legislatura trecută că „pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe” parlamentare.

Există restanțe majore în Parlament, spune președintele PNL

 

„Chiar făceam analiza inactivității Parlamentului în legislatura trecută. Există restanțe majore, nu au fost supuse dezbaterii rapoarte de activitate, indiferent că e vorba de Curtea de Conturi, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, de TVR, Radio. Practic, majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur și simplu a ignorat o serie de atribuții și competențe ale Parlamentului, și noi va trebui acum să readucem toate lucrurile acestea la zi”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL, într-o conferință de presă susținută luni.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban: Legea nu va mai permite cumularea salariului din sectorul public cu pensia

 

În conferința de presă susținută luni, președintele PNL a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

„În privința cumulului pensiei cu salariul, când am avut discuții în cadrul Biroului Politic Național cu doamna ministru Raluca Turcan, mi-a prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situația cumulului pensiei cu salariul. Vom prezenta când va fi elaborat dar, în principiu, nu va permite cumularea pensiei cu salariul din sectorul public. Când va fi gata, va fi prezentat proiectul”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă i se pare normal să interzică cumulul pensiei cu salariul dar, în același timp, să aducă pe funcții în Guvern oameni care chiar cumulează pensia cu salariul, Ludovic Orban a răspuns: „Odată cu adoptarea legii, oricine va trebui să respecte legea. Principiul îl susținem prin proiectul de lege, punctul nostru de vedere e foarte clar: legea nu va mai permite cumularea salariului din sectorul public cu pensia”.

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here