Ludovic Orban, președintele al PNL și al Camerei Deputaților, se declară convins că ”în curând România poate să iasă de sub Mecanismul de Cooperare și Verificare”. Până atunci însă, este important ca țara noastră să ia o serie de măsuri, una dintre ele fiind desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), spune Orban.

 

Ludovic Orban: Pentru coaliția de guvernare, statul de drept, independența justiției, independența în fața legii sunt o prioritate

 

”Evoluțiile statului de drept în România, din punctul nostru de vedere, sunt foarte bune. Pentru coaliția de guvernare, statul de drept, independența justiției, independența în fața legii sunt o prioritate. Suntem convinși că în curând România poate să iasă de sub Mecanismul de Cooperare și Verificare, evident, făcând pași înainte pe baza recomandărilor Comisiei Europene. Nu-mi place să dau termene. Important este să facem pași înainte, cum este desființarea Secției speciale, îmbunătățirea legislației în domeniul penal, a legislației celor trei legi ale justiției”, a spus șeful PNL.

În ceea ce privește proiectul privind desființarea SIIJ, Orban a precizat: ”Am avut o discuție la nivelul coaliției, a rămas să se întrunească grupul de lucru care este desemnat pentru a stabili forma finală a proiectului de lege”.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord ca înainte de trimiterea în judecată a magistraților să fie obligatoriu un aviz din partea CSM, Ludovic Orban a răspuns: „N-am studii juridice. Noi susținem desființarea Secției Speciale,e  un angajament pe care ni l-am luat ca și coaliție. În ceea ce privește modalitățile tehnice legate de măsurile care se iau după desființarea secțiilor, acest subiect reprezintă o analiză din partea specialiștilor formațiunilor politice”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat

Florin Cîțu, despre proiectul de desființare a SIIJ: Are un calendar clar în Parlamentul României. Este în procedură de urgență

 

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că proiectul referitor la desființarea SIIJ are un calendar clar în Parlament, fiind în procedură de urgență. 

Întrebat cum va trece proiectul prin Parlament, în condițiile în care UDMR nu este de acord cu forma inițiativei legislative, premierul a răspuns: „Eu nu cred că informația că partenerii noștri nu sunt de acord este corectă, pentru că partenerii noștri fac parte din Guvern, deci, când s-a aprobat în Guvern forma, am plecat cu toții. Acum că în Parlamentul României vor fi amendamente poate de la toată lumea, asta este altceva, dar forma care a plecat din Guvern a fost aprobată de coaliția de guvernare, iar UDMR (…) sunt membri în coaliția de guvernare și parteneri în Guvern”.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here