Ludovic Orban, președintele PNL, a avut o primă reacție, miercuri, după ce proiectul privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost adoptat de Camera Deputaților, în rol de primă cameră sesizată. Cu această ocazie, el a precizat că înainte de votul din plen mai mulți deputați liberali au primit apeluri false din partea aceluiași număr, apel prin care fuseseră informați că sunt chemați la DNA Brașov.

Ludovic Orban, după ce proiectul privind desființarea SIIJ a fost adoptat de Camera Deputaților

 

„Astăzi, Camera Deputaților a votat desființarea Secției speciale. Sunt doar primii pași într-o reformă mai amplă pe care coaliția de guvernare le-a stabilit în programul de guvernare. Vor urma, practic, legile justiției și de asemenea noile proiecte privind Codul penal și Codul de procedură penală. Pentru noi, independența justiției, liberul acces al cetățeanului la justiție, funcționarea puterii judecătorești ca o autentică putere în stat, non-interferența politicului în funcționarea justiției sunt principii fundamentale, pe care le punem în practică și pe care le vom susține și în viitoarele proiecte care vor fi adoptate de Guvern și vor intra în dezbaterea Parlamentului”, a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Președintele PNL a subliniat că „este foarte important pentru România să pună punct perioadei negre declanșate de PSD, care a generat grave disfuncționalități în sistemul de justiție în România, deteriorarea gravă a imaginii României la nivel internațional și care a afectat dreptul fiecărui cetățean de acces egal la justiție, generând situații prin care lideri PSD au fost plasați în afara Constituției prin deciziile adoptate de majoritățile parlamentare controlate de PSD”.

Înainte de votul din plen, potrivit președintelui PNL, mai mulți deputați liberal au primit un apel fals că au fost convocați la DNA Brașov

 

Ludovic Orban susține că, cu doar câteva zeci de minute rămase până la votul din plen, mai mulți deputați PNL au primit fost sunați de pe un număr de telefon și li s-a comunicat în mod fals că au fost chemați la DNA Brașov. Liderul liberalilor spune că i-a îndemnat pe parlamentarii în cauză să sesizeze Poliția.

„Vă stau la dispoziție (pentru întrebări, n.r.), nu înainte de a vă informa că s-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din Partidul Național Liberal, cu 40 de minute, cu 30 de minute, cu 20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției speciale, au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Înainte de a vota proiectul de lege privind desființarea Secției speciale, mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil e număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov. Evident că era un apel fals, deci cineva premeditat, ca înaintea votului pe Secția specială deputați ai Partidului Național Liberal să fie chemați în mod fals și să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Brașov”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat cine sunt deputații PNL chemați în mod fals la DNA Brașov înainte de votul pe Secția specială, Ludovic Orban a precizat: „Sergiu Bîlcea, Luminița Barcari, Nicolae Giugea. E o listă foarte mare, cred că sunt peste 10 deputați care au fost în această situație. Nu știu dacă mi-au comunicat toți cei care au fost sunați. Cert este că asta a fost situația. Înainte de vot, cineva pur și simplu a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din sală”.

Întrebat dacă respectivii palamentari liberali vor depune o plângere la autoritățile competente, președintele PNL a răspuns: „Eu le-am sugerat să facă sesizare la Poliție, să se identifice numărul de telefon, proprietarul numărului de telefon în măsura în care este posibil, pentru a vedea cu adevărat identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva, ca înainte de votul final la legea de desființare a Secției speciale parlamentari, deputați ai Partidului Național Liberal, să fie abordați în acest mod”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here