Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spune că susține ideea ca parlamentarii care votează și în locul altor colegi să fie sancționați. „Frizează un pic chiar şi domeniul penal să votezi pentru altcineva”, a spus liderul PNL, luni, în cadrul unei coferințe de presă.

 

Ce spune Ludovic Orban despre parlamentarii care apelează la votul multiplu 

 

Întrebat când va ajunge la votul din plenul reunit proiectul de lege al USR PLUS privind sancționarea aleșilor care votează în locul colegilor, Ludovic Orban a răspuns: ”Sigur am înţeles că e un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care trebuie să treacă prin comisia de statut şi, după ce se finalizează raportul, va intra în dezbatere plenului Camerelor reunite”.

De asemenea, întrebat dacă ar susține un astfel de proiect, președintele PNL a precizat: „Cu siguranţă. Mi se pare chiar că frizează un pic chiar şi domeniul penal să votezi pentru altcineva. Conform Constituţiei, fiecare parlamentar este un reprezentant al cetăţenilor care i-au încrediţat votul şi trebuie să îşi exprime voturile în Parlament. Dacă altcineva votează în locul lui nu este corect. Este o viciere a mandatului de reprezentare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Discuțiile despre parlamentarii care votează la mai multe mâini au revenit în spațiul public în contextul în care mai mulți aleși au votat și în locul colegilor lor în ședința în care a fost aprobat proiectul legii bugetului pe 2021.

Mai mulți parlamentari de la PSD și AUR, au fost filmați de colegi de la USR PLUS în timp ce votau și în locul altor parlamentari amendamentele de la legea bugetului.Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

Ulterior, parlamentari de la USR PLUS au depus proiecte de modificare a Regulamentelor celor două Camere, respectiv a Statutului deputaților și senatorilor, astfel încât furtul la vot să fie sancționat.

Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, ar urma să fie sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Mai exact, vor pierde peste 80% din indemnizație.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here