”Toţi cei care nu respectă regulile” trebuie să fie sancționați în conformitate cu prevederile legale, a declarat miercuri, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, referindu-se la membrii Guvernului care auu fost surpinși în ultimele zile fără mască de protecție în spațiul public.

 

Reacția lui Ludovic Orban în cazul miniștrilor surprinși fără mască de protecție în spațiul public

“Trebuie să fie sancţionaţi în conformitate cu legea, asta am spus despre toţi cei care nu respectă regulile, indiferent despre cine este vorba”, a declarat Orban, adăugând că va căuta o modalitate prin care să fie aplicate sancțiuni și în cazul deputaților care nu poartă masca de protecție la Parlament, informează Agerpres.

Precizările președintelui Camerei Deputaților vin în contextul în care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cel al Muncii, Raluca Turcan, au fost fotografiați recent în spațiul public fără a purta masca de protecție.

O reacție similară a venit și din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan”, a spus șeful MAI.

 

Explicațiile lui Vlad Voiculescu și ale Ralucăi Turcan

 

Ambii membri ai Guvernului au recunoscut că au greșit.Tânăr din Constanţa, mesaj disperat de la geam către protestatari: ‘A murit tata acum două zile de Covid și voi protestați? Să vă fie rușine’ / Reacția protestatarilor

”Eram într-o încăpere de vreo 20 de ori mai mare decât cea în care suntem aici. Când mi-am scos masca eram singur, eram într-o videoconferință. Când a venit cineva către mine și mi-a atras atenția, mi-am pus masca. Fără îndoială am făcut o greșeală, fără îndoială dacă voi fi amendat, și probabil voi fi amendat, o să plătesc amenda.  Mesajul e cât se poate de clar: trebuie purtată masca așa cum noi toți o purtăm acum, în interior, și asta pentru siguranța tuturor”, a declarat Vlad Voiculescu.

“Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente şi în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenţie, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a transmis, la rândul său, Raluca Turcan.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here