Ludovic Orban, președintele PNL, s-a arătat de părere că marea majoritate a companiilor respectă regulile de protecție sanitară, în contextul în care a vorbit despre inițiativa coaliției de guvernare privind reglementarea posibilității de a suspenda autorizația de funcționare pe o perioadă de 15 zile pentru agenții economici care nu respectă măsurile anti-coronavirus.

Ludovic Orban, despre respectarea regulilor de protecție sanitară de către agenții economici

 

„În ce mă privește, am spus foarte clar. Sunt 95-97-98% dintre companii, agenții economici, care respectă regulile. Nu e corect față de cei care respectă regulile să se poată tolera la nesfârșit nerespectarea regulilor. Pentru a putea asigura respectarea regulilor, această măsură de suspendare la a treia sancțiune a autorizației de funcționare o perioadă de 15 zile mi se pare o măsură firească. O să se ia o decizie. Fie Guvernul va iniția un proiect de lege de modificare, de fapt, a Legii privind starea de alertă, fie o să existe un amendament la legea de aprobare a ordonanței”, a declarat liderul liberalilor, într-o conferință de presă organizată miercuri, în care a vorbit și despre regimul de restricții anti-coronavirus.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Lucian Bode (MAI): O amendă de 1.500 de lei într-un club de fițe din București nu rezolvă problema

 

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit recent despre măsura avută în vedere pentru agenții economici care nu respectă regulile de protecție sanitară. Lucian Bode a declarat că este obligatoriu ca Guvernul să adopte un proiect de lege „care să reglementeze foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea activității unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea respectivei locații și ce riscă acești agenți economici care nu respectă prevederile legale”. 

Întrebat dacă e luată în calcul și majorarea amenzilor, având în vedere că 1.000 de lei costă o șampanie într-un club, ministrul Lucian Bode a explicat: „Este adevărat. Știți care este contravaloarea amenzilor aplicate doar în data de 20 martie? Aproape 1,6 miliarde de lei într-o singură zi. Cu toate acestea, așa cum foarte corect spuneți, o amendă de 1.000 de lei într-un club de fițe în București nu rezolvă problema. De aceea, cred că Guvernul trebuie să arate determinare, Guvernul trebuie să vină cu măsuri foarte ferme pentru că nu este normal ca marea majoritate a populației, care respectă aceste măsuri, să se uite și să constate că anumiți cetățeni încurajați de aceste așa-zise petreceri private nu respectă măsurile de protecție sanitară”.

 

Cum a fost ucis un tânăr de 21 de ani din Suceava de o căprioară? Accidentul bizar s-a petrecut în Germania

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here