Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI s-au pensionat în ultimii cinci ani. Acesta a mai afirmat că-și propune să aducă în sistem oameni bine pregătiți și cu experiență, da și să elimine împuternicirile pe funcţie: „este ce mai nociv mod de a avea management”.

 

Lucian Bode, despre problemele de personal din Poliția Română

 

„Am susţinerea primului ministru, a majorităţii parlamentare să fac reformă în MAI (…) Când spun reformă, mă gândesc la problemele sistemice pe care Ministerul Afacerilor Interne le are, de la deficitul de personal. Doar în ultimii 5 ani au plecat în pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI. Au plecat conform reglementărilor legale în vigoare. De aceea, trebuie să gândim un sistem de gestionare a carierei”, a declarat Bode, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că mai grav este faptul că pe lângă numeroasele pensionări nici nu vin suficienți oameni noi în sistem. În fiecare an au fost tot mai puţine locuri la şcolile de poliţie.

„Propunerea cu care voi merge în faţa Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliţia Capitalei până la ultimul inspectorat, să-i selectăm pe baza unor concursuri transparent organizate şi să avem stabilitate pe funcţii”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Lucian Bode a mai anunțat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, după operațiunea eșuată de salvare a celor doi ostatici. Totodată, ministrul a transmis că a fost sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu. 

 

Liviu Chesnoiu: Ar trebui să se dea ordin să nu iasă nimeni la pensie din Poliție decât la 55 de ani

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că …

Problema lipsei de personal a fost semnalată și de Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, într-o intervenție pentru B1 TV.

Explicând una dintre cauzele eșecului de la Onești, acesta a declarat: „Foarte mulți polițiști cu experiență au ieșit la pensie. Ar trebui să se dea ordin să nu iasă nimeni la pensie din Poliție decât la 55 de ani. Eu am ieșit la termen. Nu poți să lași descoperit un sistem. Se învață o meserie de negociator în zece ani, apoi ești expert. Acești oameni au puțini oameni în sistem, că nu au mai făcut încadrări”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here