Ministrul Afacerilor Interne a explicat joi seara cum va fi cheltuit bugetul pentru 2021 al MAI. Lucian Bode a anunțat că 80% din cei 20.9 miliarde de lei vor merge către plata pensiilor și salariilor angajaților din structurile MAI, iar diferența va fi cheltuită echilibrat, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

„Am primit cu 5.47% mai mulți bani ca anul trecut. Am primit 20,9 miliarde de lei (…) Avem aproape 1.9% din PIB alocat în acest an, este cel mai mare buget al MAI din ultimii cinci ani.

Evident că principala resursă a MAI este resursa umană și principalul nostru obiectiv a fost să asigurăm plata salariilor angajaților din structurile MAI și vorbim de aproape 129.000 de angajați în plată.

Să asigurăm plata pensiilor celor peste 91.000 de pensionari, împreună cele două componentă au impact în bugetul MAI pe 2021 de peste 83%. Diferența evident că ne dorim să o distribuim echilibrat, pentru că dincolo de plata salariilor și a pensiilor este foarte important ce condiții asigurăm angajațior din structurile Ministeruluin Afacerilor Interne. Aici mă refer la dotări, pe de-o parte și pe de alăt parte la condițiile de muncă.

Sunt foarte multe imobile în care își  desfășoară activitatea care nu arată a sedii aparținând structurilor MAI pentru anul 2021. În acest sens, pe componentă bunuri și servicii avem un buget cu 20% mai mare decât anul trecut și aici mă refer la dotări (…) vom continua achiziția de pistoale pentru polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră (…) vom relua contractul cadru pentru achiziționarea de mașini noi, înlocuind parcul auto vechi”, a explicat ministrul Afacerilor Interne, la Antena 3.  

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here