Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis românilor un îndemn la vaccinare anti-COVID-19, despre care a reiterat că este singura soluție pentru ieșirea din pandemie. Șeful statului a vorbit și despre relaxarea restricțiilor de protecție sanitară, ocazie cu care a precizat că, pe măsură ce proporțiile crizei sanitare se reduc, măsurile anti-coronavirus vor fi ridicate gradual.

„Fără vaccinare, nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice, precum astăzi. Dragi români, mergeți și vă vaccinați!”, a declarat șeful statului.

„Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și dacă ne vaccinăm, și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate încă prea mulți mor de această boală, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când, în final, ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, a mai spus președintele.

știre în curs de actualizare

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here