Președintele Klaus Iohannis a declarat că, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile anti-COVID-19 aprobate la nivel european. „Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale”, a mai spus șeful statului.

 

 

„Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri.

Precizările vin în contextul în care mai multe state au decis să suspende vaccinarea anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca din cauza unor temeri privind formarea unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului insistă, însă, că „nimic nu indică faptul că vaccinarea a cauzat aceste probleme”. De asemenea, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie susține că vaccinul anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui și nu provoacă tromboze. România NU se află pe lista țărilor care au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here