Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Arancha González Laya, ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării. Cei doi au discutat despre relațiile bilaterale, în contextul în care, anul acesta, România și Spania aniversează 140 de ani de relaţii diplomatice. Iohannis a vorbit despre nevoia de consolidare a cooperării mai ales pe partea economică, prin creşterea investițiilor spaniole în țara noastră. Klaus Iohannis a discutat cu Arancha González Laya și despre comunitatea de români din Spania.

 

Klaus Iohannis, întrevedere cu Arancha González Laya

 

„Cei doi interlocutori au evocat nivelul excelent al relaţiei bilaterale, marcat anul acesta de aniversarea a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Regatul Spaniei. Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat dorinţa consolidării şi diversificării pe mai departe a acestei colaborări, în baza Parteneriatului Strategic care fundamentează relaţia bilaterală. Preşedintele României a arătat că organizarea în acest an a primei reuniuni guvernamentale comune va constitui o oportunitate pentru identificarea de noi domenii de cooperare consolidată”, a transmis Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat.

Iohannis a subliniat necesitatea intensificării cooperării în sfera economică, în special prin creşterea prezenţei investiţionale spaniole în România. 

„Preşedintele României a reiterat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a contribuit în mod substanţial la consolidarea legăturilor dintre cele două ţări, salutând, totodată, modul în care autorităţile spaniole au facilitat integrarea diasporei române. La rândul său, doamna ministru Arancha González Laya a evidenţiat contribuţia importantă a comunităţii de români la dezvoltarea economiei şi societăţii spaniole”, a mai transmis Aministraţia Prezidenţială.

Cei doi au abordat și alte subiecte care țin de agenda europeană şi cea internaţională, despre Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 şi despre Planul European de Redresare.

„În context, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că acest pachet financiar reprezintă doar o parte a efortului pe care statele membre trebuie să îl facă pentru a construi o Uniune Europeană adaptată secolului XXI, o Uniune rezilientă, verde, digitalizată şi care să conteze tot mai mult ca actor pe plan global”, se mai arată în comunicat.

În cadrul întrevederii, Iohannis a ținut și să salute contribuţia Spaniei la întărirea prezenţei NATO pe flancul estic al alianţei.DACĂ deții această CAMERĂ de SUPRAVEGHERE arunc-o imediat! Aceasta permite atacatorilor să SPIONEZE oamenii

 

Guvernele român și spaniol urmează să aibă o ședință comună

 

Guvernele din România și Spania vor avea o ședință comună în prima parte a acestui an, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, și omologul său spaniol vor pregăti reuniunea comună.

Cei doi miniștri și-au exprimat dorința întăririi dialogului bilateral și au discutat teme de interes comun de pe agenda Uniunii Europene.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here